Morten Slingsby bewandelt zijn eigen pad bij V&SH

Op zoek naar een uitdaging waar ik kennis met praktijk kan combineren, kwam ik terecht bij Visser & Smit Hanab. Met een studie Civiele Techniek bij de TU Delft heb ik veel technische kennis opgedaan, maar al gauw besefte ik dat ik nog veel meer kan leren als het neer komt op de uitvoering van projecten. Visser & Smit Hanab heeft een breed scala aan technisch uitdagende projecten en het traineeship is de ideale manier om je eigen pad te vinden in de wereld van de aannemerij.

Morten Slingsby in actie

Het diepe in

Drie weken na mijn eerste werkdag zat ik al in het vliegtuig, Turkije was de bestemming. Hier heb ik vanuit de afdeling Boren voor het eerst mogen proeven aan de uitvoering. Voor de TANAP pijpleiding maken wij 8 boringen op 4 locaties, elk met hun eigen uitdaging. Ik was natuurlijk helemaal blanco deze uitdaging aangegaan, maar dit is meer minstens een even groot voordeel als nadeel. Als trainee ben je vrij je eigen visie te vormen over de bedrijfsvoering en daarmee te kijken of je een frisse blik kan geven over de manier van zaken binnen het bedrijf. Dit wordt dan ook zeker aangemoedigd door het management. In het begin was het veel vragen stellen en meekijken, maar al snel was ik geheel onderdeel van het team. Je bent praktisch 24/7 samen, of het nou werken is of na het werk samen eten en een borreltje doen. De sfeer in de groep was fantastisch en men is erg open om je alles over hun vak te vertellen

Het maximale eruit halen

Tijdens mijn periode in Turkije heb ik veel geleerd over de technische, financiële en sociale aspecten van een mooi project. Maar hoe meer je weet, des te meer nieuwe vragen er op komen. Gelukkig heb je ook een coach vanuit het Visser en Smit Hanab management team, met wie je kunt sparren over het bedrijf, maar ook vooral over je persoonlijke ervaringen. Omdat ik graag meer wilde leren over de prijsopbouw van een dergelijk complex project, ben ik overgestapt naar Papendrecht, waar het calculatie team de tenders maakt. Een nieuwe omgeving, waar ook hier vragen vrij staat en de mogelijkheden in je eigen hand liggen. Nog even voordat ik weer een schuin oog moet richten op een nieuwe periode binnen Visser en Smit Hanab. Eentonig wordt het in elk geval niet!

+