icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Leidinginspectie

Inspectie en reiniging van leidingen. Oftewel: pigging. Visser & Smit Hanab is een specialist. Van het ‘piggable' maken van leidingen tot leidinginspecties en -reiniging. We helpen graag storingen te voorkomen en onnodig onderhoud te vermijden.

Intelligent piggen

Piggen is het schoon- en droogmaken van leidingen met behulp van een schuimrubberen ‘spons' die zich door de leiding beweegt. Een ‘trein' van modules achter de spons maakt er een intelligente ‘pig' van. Deze meet van binnenuit de wanddikte en de mate van corrosie. Intelligent piggen is een goedkoper en sneller alternatief voor het opgraven van leidingen.

Pigtraps

Veel leidingen zijn standaard niet ‘piggable'. Er zijn geen faciliteiten om een pig te lanceren en weer op te vangen. Visser & Smit Hanab ontwikkelde daarom mobiele ‘pigtraps'. Hogedrukvaten die tijdelijk aan een leiding worden gemonteerd en het mogelijk maken om bijna elke leiding vanaf vier inch te piggen. Op basis van de gegevens die de pig verzamelt, kan een onderhoudsplan opgesteld worden voor correctief en preventief onderhoud.

Meer informatie

Meer informatie over piggen of het piggable maken van leidingen? Neem gerust contact op met Alby Stoevelaar; a.stoevelaar@volkerwessels.com