icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Automatisch lassen

Gasleidingen, waterleidingen en andere drukleidingen. Visser & Smit Hanab is een specialist in het automatisch lassen van transportleidingen voor uiteenlopende opdrachtgevers en toepassingen. Van kleine tot grote diameters, van dun- tot dikwandig en van meters tot kilometers.

Gasleiding op maat

Neergaand of opgaand lassen met massieve of gevulde draad. We beheersen alle technieken voor automatisch lassen. Van Lincoln STT tot FCAW en van GMAW tot GMAW Dual Torch. In Nederland is Visser & Smit Hanab zelfs de enige die automatisch neergaand last met een massieve draad. Zeker voor buizen met een dikke wand of grote diameter is deze techniek interessant vanwege de grote tijdswinst.Naast automatisch lassen van buizen en leidingen ‘in het veld', is de techniek ook toepasbaar in de prefab en bij het lassen van afsluiters in de stationsbouw. L485 X70 is het meest gangbare maar we lassen pijpen en leidingen in vrijwel elke staalsoort.

State of the art

Voor het automatisch lassen van transportleidingen en afsluiters beschikken we over de modernste uitrusting. Niet alleen de lasapparatuur maar ook het overige ‘gereedschap' is state of the art. We gebruiken waar mogelijk bijvoorbeeld hydraulische binnenklemmen bij het lassen. Onze mensen beschikken over jarenlange ervaring en hebben de kennis om elk type leiding voor te bereiden en de expertise om de lasapparatuur vakkundig aan te sturen.


Visser & Smit Hanab werkt altijd volgens de veiligheidseisen, houdt zich aan de geldende NEN-normen en is onder andere ISO 9001, ISO 14001, ISO 3834, VCA-P en KiWA CKB gecertificeerd.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van automatisch lassen? Neem voor meer informatie of concrete vragen gerust contact met ons op.