icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Schildboren

Schildboren is een ‘klassieker' die zich nog altijd handhaaft. Deze meer traditionele boormethodiek is bijvoorbeeld bruikbaar wanneer uit milieuoogpunt het grondwaterpeil niet mag zakken. Pionier Visser & Smit Hanab kan inmiddels bogen op meer dan drie decennia kennis en ervaring.

Gesloten frontboring

Schildboringen of gesloten frontboringen zijn ook onder grondwaterpeil mogelijk en werken op basis van gronddruk- en vloeistofbalans. Een boorschild dat vanuit een perskuip vertrekt, sluit de mantelbuis af en freest zich met een ronddraaiend cutterwiel een weg. De grond wordt vermengd met water of bentoniet. Pompen en transportleidingen zorgen voor de afvoer naar een scheidingsinstallatie of slurrydepot.

Boorsystemen

Dit boorsysteem is vooral geschikt voor buizen met een diameter van 600 tot 3.500 mm. De installatie van tussenstations vergroot de mogelijke lengte van het tracé aanzienlijk. Visser & Smit Hanab heeft diverse boorschilden in huis voor boringen van uiteenlopende diameters. Met eigen ontwerpers, geologen, engineers, boormeesters en materieelexperts kunnen we projecten integraal uitvoeren.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Schildboren of heb je concrete vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.