icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Zinkers

Leidingtracés en kruisingen zijn onlosmakelijk verbonden. Waar normaal HDD uitkomst biedt bij het passeren van infrastructuur, is voor sommige kruisingen een zinker onmisbaar. Visser & Smit Hanab heeft ‘honderden kilometers ervaring' met tracés met zinkers.

Toepassingen

Zinkers zijn nog altijd populair. De techniek wordt vooral toegepast als boringen niet of slecht mogelijk zijn. Maar ook bij kruisende leidingen bij de aanleg van stadsverwarming. Je moet dan voortdurend rekening houden met de mogelijke expansie van het net. Zinkers worden verder gebruikt om leidingen in de bodem van kustwateren te verdiepen. Denk aan het ‘aanlanden' van (internationale) gasleidingen.

Uitvoeringen

Zinkers zijn in verschillende ‘smaken' verkrijgbaar. Het type hangt af van het soort leiding, de omgeving en het verlanglijstje van de klant. Dat geldt ook voor de techniek voor het graven van een sleuf en het afzinken van de leiding. Een studie, detailontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud. Projecten met zinkers kun je met een gerust hart aan onze experts overlaten.

Meer informatie

Meer informatie over zinkers? Neem dan gerust contact met ons op.