icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Contract Warmtelinq ondertekend; warmte voor de toekomst

Actueel | 07 maart 2023

Tekenmoment! Afgelopen donderdag hebben Gasunie, Visser & Smit Hanab Pipelines & Industry en de overige partijen het contract voor de aanleg van de pompstations voor WarmtelinQ ondertekend. Nederland werkt aan een duurzame toekomst en wil minder CO2-uitstoot en minder aardgas. Daarom legt Gasunie WarmtelinQ aan: de regionale hoofdtransportleiding door Zuid-Holland. WarmtelinQ werkt aan een duurzame warmtevoorziening door gebruik te maken van restwarmte uit de Rotterdamse Haven. De aanleg van de warmteleidingen is al in volle gang en nu worden ook de benodigde pompstations gerealiseerd. Met deze pompstations wordt het warme water naar de aangesloten woningen en bedrijven getransporteerd. Visser & Smit Hanab heeft met succes meegedaan aan de tender voor de elf warmtepompstations. Met dank aan ons gedreven tenderteam zijn wij zeer blij met onze selectie als leverancier voor de multidisciplinaire realisatie van de stations.

Samen aan het werk met een geïntegreerd team

De tenderstukken voor de aanbesteding van WarmtelinQ zijn door een geïntegreerd team van zusterbedrijf Van Hattum en Blankevoort - voor de civiel bouwkundige scope - en STORK opgesteld en ook de realisatie voeren wij gezamenlijk uit. Tijdens de intensieve tenderperiode was er veel aandacht voor onze aanpak met name op gebied van Veiligheid, Duurzaamheid en omgevingsmanagement, want de werkzaamheden lopen door een drukke regio met veel flora en fauna. Veiligheid komt bij ons op de eerste plaats, voor onze mensen en natuurlijk ook voor iedereen die te maken heeft met onze werkzaamheden. We volgen de leidraad van het VolkerWessels WAVE (Wees Alert Veiligheid Eerst) programma over veilige maatregels en maken werk van Brain Based Safety om te zorgen voor bewust veilig gedrag.

 

 

Duurzame ambities en samenwerking

Duurzaamheid komt terug in onze ambitie om de bouwplaats in 2030 emissieloos te maken en gebruik te maken van onze Vakschool. In onze VolkerWessels Vakschool leiden wij collega’s op tot vakmensen in de warmtemarkt. Dit is hard nodig om de ambities in de energietransitie samen met onze klanten waar te maken.
Na de contractondertekening van 2 maart gaan wij middels zogenaamde mini-competities aan de slag om tot een uiteindelijke werkverdeling te komen. Wij kijken uit naar de duurzame samenwerking met WarmtelinQ en onze partners bij de realisatie van de stations.

 

Op de foto van links naar rechts:
Stanley Maas CEO Visser&Smit Hanab
Tako Keja projectdirecteur WarmtelinQ
Guus de Vries Directeur V&SH Pipelines & Industry
Rob Beukeboom manager inkoop Gasunie
Bram Fransen Algemeen directeur Equans West-Nederland
Henk-Jan Slager Directeur van Dura Vermeer Haven & Industrie