icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Warmtenetwerk Harderwijk

Actueel | 27 juli 2021
In opdracht van de Gemeente Harderwijk realiseert Visser & Smit Hanab Distributie samen met Boskalis twee warmtenet leidingen voor woningverwarming in het Waterfront in Harderwijk, waar 130 nieuwe woningen gerealiseerd worden. De warmte wordt onttrokken vanuit de vrijgekomen restwarmte vanuit de nabij gelegen RWZI . Via het leidingsysteem wordt de warmte naar de warmtepompen getransporteerd die in de woningen staan.

HDD's onder de Knardijk door

Als onderdeel van dit project ontwierpen wij het leidingtracé van de door derden gemonteerde warmtewisselaars tot de warmtepomp in de woningen. Het leidingtracé volgt zoveel mogelijk het Kabel & Leidingtracé van de netwerkbeheerders. De leidingen in hoogbouw gebouwen vergen veel overleg met de bouwer en zijn installateur. Deze werkzaamheden doen wij in bouwteam verband samen met Boskalis en de Gemeente Harderwijk In de film zie je het passeren van de provinciale weg ( Knardijk) via 2 gestuurde boringen Ø 450 ( HDD’s).