icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Distributie ontwerpt en realiseert complexe zinker

Actueel | 17 juni 2024

Eind 2022 kregen wij het verzoek van Stedin om mee te kijken naar een ontstane schade aan een kabelverbinding onder het water tussen de Hooikade en de Buitenhavenweg in Schiedam. Eerst was het plan om een nieuwe horizontaal gestuurde boring te maken maar na grondig onderzoek bleek dit geen haalbare kaart omdat er gewoonweg niet voldoende ruimte was. Visser & Smit Hanab werd gevraagd om een alternatief te bedenken voor deze verbinding.

Een ouderwetse zinker biedt de oplossing

Het technisch bureau van Visser & Smit Hanab in Papendrecht heeft deze handschoen opgepakt en kwam met het idee om een nieuwe zinker te maken tussen de Hooikade en de Buitenhavenweg. Stedin heeft dit voorlopig ontwerp op de markt gezet en Visser & Smit Hanab Distributie West kreeg deze aanbesteding gegund.

Dit bleek een bijzonder complexe opdracht waarbij wij rekening moesten houden met;

  • De heiwerkzaamheden voor het plaatsen van de damwanden in de haven moeten verricht worden nabij historische woningen die op staal gefundeerd zijn, dat houdt in dat de huizen niet onderheid zijn
  • De kademuur van het huis wat het dichtst bij de werkzaamheden ligt is heel erg slecht en niet meer gefundeerd.
  • De Buitenhavenweg is een toegangsroute voor diverse bedrijven en wij moeten hier een gedeelte of de gehele weg afsluiten om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren.
  • Op de locatie waar de zinker de Buitenhavenweg in moet, bevindt zich een oude kademuur die in zijn oude staat moet worden hersteld als wij de zinker gereed hebben.
  • Op de locatie aan de Buitenhavenweg staat ook nog een boom die absoluut niet weg mag of beschadigd mag worden.

Lees HIER verder.