icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Integrale projecten werkt aan Energiepark Pottendijk

Actueel | 15 april 2022

Afdeling Distributie Integrale Projecten werkt in samenwerking met VolkerWind partijen Van Hattum en Blankevoort, en KWS aan het Energiepark Pottendijk Iets ten noordoosten van Emmen, tussen Nieuw-Weerdinge en Emmer-Compascuum.

Energietransitie in versnelling

Door Shell wordt hier sinds eind vorig jaar gewerkt aan Energiepark Pottendijk: 90.000 zonnepanelen en 14 windturbines, die samen jaarlijks 170 GWh aan groene stroom gaan opwekken. VolkerWind heeft de opdracht ontvangen voor het ontwerp en de realisatie van the Balance of Plant voor het windpark.

Bijzonderheid is dat we door de stevige ondergrond de fundering niet op palen bouwen, maar wordt deze direct op de zandgrond gebouwd. 'Op staal' in jargon, een unicum in Nederland. Zodra de Balance op Plant gereed is worden de 14 windturbines (ashoogte 84 meter, tiphoogte 149,5 meter) en de zonnepanelen geplaatst. Zie ook de vlog van VolkerWessels over dit mooie project.