icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nu ook de kabels aangelegd door centrum Den Haag

Actueel | 04 oktober 2021

Ons kabelteam aan het werk in het centrum van Den Haag. Na eerst drie verschillende HDD's; de eerste boring van de Marnixstraat naar de Elandstraat, de tweede boring: 466m lang van Hogewal (t.h.v. koninklijke stallen) naar Elandstraat en de derde boring 375m lang van Hogewal naar Mauritskade en het succesvol intrekken van de mantelbuizen, moeten nu de kabels in de buizen getrokken worden. Nog steeds precisiewerk daar de werkzaamheden tussen het verkeer, de winkels en bedrijven plaatsvinden. De mega spoelen van de mantelbuizen zijn nu vervangen door mega spoelen met rode kabels.

Manoeuvreren op de vierkante meter

Het project Piet Heinplein van Stedin is in de volgende fase aanbeland, namelijk het trekken van alle hoogspannings- en telecomkabels door de buizen. De uitdaging zit met name in de beperkte ruimte beschikbaar voor de werkzaamheden met als prioriteit een veilige omgeving waarborgen voor de verkeersdeelnemers. Dit levert een uitdaging op voor het plannen van de transporten om de enorme kabelhaspels te kunnen wisselen: Tijdens spitsuren mag op een aantal locaties namelijk niet op de weg gewerkt worden. Tot nu toe verloopt alles gelukkig veilig en voorspoedig!

Na het intrekken van de laatste kabels begint V&SH samen met Stedin met de montage van de eerste sets kabelmoffen aan de Elandstraat. Dan is een nieuwe mijlpaal bereikt en starten we op een aantal plaatsen met het herstel van het maaiveld zodat we Den Haag weer mooi achterlaten! Naar verwachting lopen alle werkzaamheden nog tot het einde van het jaar door.