icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Pipelines & Industry legt zinkerpakket voor duurzaam warmtenet aan

Actueel | 25 januari 2023

V&SH Pipelines & Industry voert in opdracht van Eneco een zinkertracé uit voor het warmtenet dat aangelegd wordt in gemeente Utrecht. Halverwege december 2022 is de zinker, dit is een (samengestelde) leiding die ondergronds een waterweg kruist – afgezonken op basis van het uitvoeringsontwerp van onze eigen Engineering afdeling. De zinker van ca. 30 meter is in één stuk aangevoerd en is ter plaatse op het droge verder voorbereid. Ondertussen is in de waterweg een tijdelijke damwandkuip aangebracht zodat we de kuip op de juiste diepte konden ontgraven om de zinker te positioneren.

Zinker veilig en vakkundig afgezonken

Het in laten dalen van het zinkerpakket is m.b.v. een 450tons telekraan uitgevoerd. Nadat het zinkerpakket was afgezonken en aangevuld in de tijdelijke damwandkuip, zijn de damwandplanken weer weggetrokken. Deze hele operatie is na intensieve voorbereidingen en berekeningen veilig en succesvol uitgevoerd!

Eneco wil in 2040 volledig gebruik maken van duurzame bronnen voor het warmtenet en met deze aquathermie-installatie zet zij wederom een stap in het realiseren van deze ambitie. V&SH Pipelines & Industry onderschrijft deze ambities en werkt hieraan graag mee.

Lees HIER verder