icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Pipelines & Industry vervangt complex afsluitstation

Actueel | 29 juni 2022

V&SH Pipelines & Industry is in april begonnen aan de Venkelweg in Rotterdam met het vervangen van een gasafsluitstation voor Gasunie. Hier moet een zeer complex schema vervangen worden dat veel technische kennis van onze vakmannen vraagt.

Schema vervangen in drukke leidingenstraat

De werkzaamheden omvatten op de eerste plaats het uitgraven van het oude schema en het afvoeren van de vervuilde grond. Daarnaast was het onze opdracht om;

• Af te stemmen met alle overige kabel en leidingeigenaren in de complexe leidingenstraat;
• Het hydrostatisch beproeven van het schema voor het inbouwen. Dit houdt in dat het schema op blokken gebouwd moet worden om het daarna in één stuk er tussen te laten zakken.

Al het prefab werk wordt in onze prefab shop in Veendam gemaakt en in panklare stukken naar het werk getransporteerd. Op locatie bouwen onze jongens het in elkaar en voeren nog een laatste hydrostatische test uit om op 14 en 15 juni de eerste Tie-ins en op 27 en 28 juni de tweede Tie-ins te maken.