icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Schoon drinkwater voor Drenthe

Actueel | 02 juni 2021
Ons team van WLI Noord heeft in samenwerking met Waterleiding maatschappij Drenthe (WMD) vorige week de laatste 4 van 8 mega zuiveringsketels op hun plek gezet. Coating van de ketels en montage van het aansluitend leidingwerk is begonnen. De ketels dienen als koolfilter voor het zuiveren van drinkwater. Alle engineering is verricht door onze collega’s in Papendrecht en de spools komen uit onze eigen prefab-shop in Veendam.

Mega klus samen geklaard

De klus is in 2 fasen geklaard. Begin mei zijn de eerste 4 AKF (Aktief Kool Filtratie) ketels geplaatst en eind mei de 4 andere ketels, die per schip uit België en daarna met zwaar transport uit Drachten naar de eindbestemming Emmen getransporteerd zijn. De komende tijd wordt er naast het inbrengen van leidingen ook gestart met het aanbrengen van de staalconstructie, wand- en gevel beplating door ons zusterbedrijf Visser & Smit Bouw. Straks zijn de ketels niet meer zichtbaar maar staan ze in een onder architectuur gebouwde industriële hal. 

Mooie bouwteamcombinatie met onze klant WMD en Visser & Smit Bouw.