icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vervangen T-stuk hoge druk gasleiding

Actueel | 03 december 2021

Vanwege een reconstructie aan de GJ de Jongweg zijn er in opdracht van Stedin werkzaamheden uitgevoerd aan het 8 bar hoge druk gasnetwerk. Een gedeelte van het bestaande 8 bar gasnet is al vervangen, en het vervangen van het T-stuk behoort tot de laatste werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Het uitgangspunt is dat de 8 bar leiding weer geactiveerd kan worden voor het stookseizoen begint.

Zeer nauwgezet werk van onze vakmensen

Het in te bouwen T-stuk is voor de aanvang van de werkzaamheden prefab in elkaar gezet en getest op sterkte en dichtheid. Bij goedkeuring van de testgegevens mag het T-stuk ingebouwd worden.Voor aanvang van de werkzaamheden wordt de bestaande gasleiding druk-gasloos gemaakt.
Bij goedkeuring op de gemeten waarden wordt het sein gegeven, waarna de bestaande buis wordt doorgeslepen. Het prefab T-stuk wordt er tussen gehangen waarna de lasser de “gouden” lassen kan maken. Na goedkeuren van de lassen door SGS kunnen de bewuste lassen ingepakt worden met coating materiaal. De coating van de in te bouwen buis wordt in zijn geheel gecontroleerd middels het afvonken op beschadigingen. Na deze werkzaamheden wordt de buis afgedekt waarna het 8 bar net in bedrijf gesteld kan worden.