icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Samen dieselmotorenemissie terugdringen

Actueel | 02 juni 2023

Visser & Smit Hanab werkt met Gasunie samen om te onderzoeken hoe de emissie van dieselmotoren op bouwplaatsen teruggedrongen kan worden. Dieselmotoren stoten stoffen uit die op korte termijn kunnen leiden tot klachten als hoofdpijn, duizeligheid en hoesten. Gasunie heeft met diverse opdrachtnemers, waaronder V&SH - de koppen bij elkaar gestoken om dit probleem aan te pakken.

Beter voor mens en milieu

Het doel is minder gebruik te maken van dieselmotoren, door ze te vervangen door (waterstof)elektrische aansluitingen. Ook kijken we hoe dieselmotoren zo kunnen worden opgesteld dat medewerkers niet in de rook staan. Tot die tijd is er voor onze medewerkers een toolbox ontwikkeld met veel praktische tips om blootstelling aan deze schadelijke ultrafijne roetdeeltjes zoveel mogelijk te voorkomen. De initiatiefnemers hebben een youtube kanaal ingericht met informatie filmpjes over dit onderwerp, met als missie; geen vuiltje aan de lucht.

Bij onze prefabhal in Veendam zijn samen met Gasunie een aantal testopstellingen gemaakt. Hier op de foto; Evelyn Klok sr. adviseur KAM, Johan Kruiger, opzichter Veiligheid, Gezondheid en Milieu bij Gasunie en Bart Rouwendal, hoofd Arbo & Milieu bij Visser & Smit Hanab.

Lees HIER het hele artikel in het tijdschrift van Gasunie en klik HIER voor het youtube kanaal.