icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Volker Energy Solutions levert landstation HKZ op

Actueel | 21 mei 2021
Landstation Hollandse Kust Zuid is klaar voor gebruik. Volker Energy Solutions heeft tijdens het oplevermoment het nieuwe hoogspanningsstation op de 2e Maasvlakte overgedragen aan TenneT. De vraag vanuit opdrachtgever TenneT bestond uit het in greenfield realiseren van de installatiescope voor het landstation. Dit huzarenstukje om op een kale vlakte dit complete station te realiseren is één van de specialismes van Volker Energy Solutions. De stroom die naar dit landstation zal gaan, komt vanaf de windmolenparken voor de kust. Tennet is volop bezig om - in het kader van de energietransitie en de daardoor toegenomen vraag naar Elektra - haar netwerk te optimaliseren en uit te breiden.

Samenwerking met TenneT is key voor succes

De opdracht bestond primair uit de 220/380kV schakeltuin en een 33kV verdeelinrichting. Verder diende ten behoeve van de besturing, signalering en voeding de secundaire, tertiaire, en telecominstallaties gemaakt te worden. Het primaire, secundaire en telecomontwerp was aangeleverd door TenneT waarop Volker-ES detailengineering heeft uitgevoerd om de panelen te realiseren. De gehele tertiaire scope is door onze mensen ontworpen, gebouwd en aangesloten. Het project is naar tevredenheid van opdrachtgever TenneT volgens planning uitgevoerd, wat voor een groot deel te danken is aan de prettige samenwerking met het team van TenneT. Gezamenlijk is het project veilig en succesvol tot een einde gebracht!

Lees HIER verder op de website van Volker-ES over dit project.