icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gestuurde boring door Schotse rotsen

Actueel | 25 augustus 2022

Onze boorafdeling werkt internationaal. Naast Noorwegen hebben we nu ook met onze Engels partner Volker Trenchless Solutions in het mooie Schotland een (computer) gestuurde boring ofwel HDD voltooid! Deze landfall, dus een aanland gebrachte leiding heeft een lengte van 435m en overbrugt een hoogteverschil van 65m.

Lastige klus door de harde kwarts lagen

De landfall is onderdeel van het Engelse Arran to Carradale Interconnector project. Wij zorgen hier voor het intrekken van de buis waardoor de HV-kabel aanland gebracht wordt. De elektriciteit is afkomstig van een offshore windfarm, dus herniewbare energie. Boren door rots is altijd een uitdaging, hier vanwege de vele harde kwarts lagen. De 16” HDPE-buis is geïnstalleerd nadat het boorgat met een 23” hole opener vergroot was. Een geweldige teamprestatie op een zeer afgelegen locatie.