icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH Distributie verwijdert waterleiding aan de drukke Hoofdweg in Rotterdam

Actueel | 04 mei 2023

Een uitdagende klus voor het team van V&SH Distributie onder leiding van Edwin Nobels die aan het werk zijn op de Hoofdweg in Rotterdam bij het viaduct van de A16 (kunstwerk 58) ter hoogte van afslag Alexandrium voor het verwijderen van een drinkwatertransportleiding.

Uitdaging door druk kruispunt met zeer beperkte ruimte

Onder kunstwerk 58 liggen de hoofdkabels en hoofdleidingen van Evides en Stedin. Om problemen te voorkomen als in de zomer kunstwerk 58 wordt vervangen, is gekozen voor het verleggen en verwijderen van de kabels en leidingen. Onze vakmannen plaatsen eindpunten op de bestaande waterleiding om er zorg voor te dragen dat de waterleiding onder het kunstwerk volledig drukloos is op het moment van verwijderen. Hierdoor heeft ook de omliggende woonwijk zo min mogelijk overlast van het tijdelijk afsluiten van de waterleiding.

Op de foto’s is goed te zien dat dit een druk kruispunt is met zeer beperkte ruimte en bovendien ligt de te verwijderen waterleiding onder het fietspad waardoor er met veel verschillende omgevingsfactoren rekening is gehouden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Wij zijn dan ook trots op het eindresultaat en hebben het project conform planning en naar tevredenheid van onze opdrachtgever Evides uitgevoerd.