icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH voert met duikers reparatie waterleiding uit

Actueel | 16 februari 2021
In Berkenwoude heeft Visser & Smit Hanab met succes een reparatie uitgevoerd met behulp van een gespecialiseerd duikteam aan een belangrijke rivierwatertransportleiding van onze opdrachtgever drinkwaterbedrijf Dunea. Het spectaculaire aan deze ongebruikelijke oplossing was dat de duikers af moesten zakken via een mangat in deze rivierwatertransportleiding en daarna 90 meter moesten zwemmen in de leiding om daar de reparatie uit te voeren. Het gaat om een leiding die voorgezuiverd rivierwater van Bergambacht naar de duinen brengt om er daar drinkwater van te maken.

Onze opdrachtgever Dunea

Dunea is het drinkwaterbedrijf dat drinkwater levert aan ruim 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Zij maken drinkwater van rivierwater uit de Maas en de Lek, dat gezuiverd wordt in de duinen tussen Katwijk en Monster. Door grote drinkwatertransportleidingen, pompt Dunea voorgezuiverd rivierwater van Bergambacht naar de duinen: de Bergambachtleidingen, BAL1 en BAL2. Op vrijdag 15 januari werd in de leiding BAL2 een lek geconstateerd wat gerepareerd moest worden.

Lees verder hoe wij dit samen op een unieke en spectaculaire manier opgelost hebben op onze projectpagina