icon-arrow-right
HomeNieuws Aanleg Leiding over Noord dubbel groen

Aanleg Leiding over Noord dubbel groen

Actueel

Visser & Smit Hanab legt in opdracht van Eneco in Rozenburg het nieuwe warmtenet ‘Leiding over Noord’ aan. Dit groene project zorgt vanaf eind 2014 voor een flinke vermindering van de CO2 uitstoot in de regio Rijnmond. Maar ook tijdens de aanleg van de leiding leeft de groene gedachte al. Visser & Smit Hanab bespaart fors op brandstof dankzij de inzet van een hybride kraan.

hybride kraan

Vanaf eind 2014 brengt het warmtenet de restwarmte die vrijkomt bij het afval- en energiebedrijf AVR naar Rotterdam. Daar wordt het ingezet voor het verwarmen van huizen en bedrijven. Op en rond het AVR-bedrijfsterrein in Rozenburg is de aanleg van het warmtenet in volle gang.

hybride kraan2

Aan de Professor Gerbrandyweg te Rozenburg werkt Visser & Smit Hanab met een hybride kraan. Daar waar een traditionele kraan gemiddeld circa 16-17 liter per uur verbruikt, wordt dankzij het hybride systeem van de nieuwe kraan circa 50% brandstof bespaard. Slechts vier van de zes cilinders werken op brandstof, de overige twee op een zichzelf opladende generator. De hybride kraan werkt net als andere kranen en wordt ingezet voor het graven van sleuven, het stellen van de warmteleiding en het aanvullen van de sleuven.

De hybride kraan is een mooi voorbeeld van de vele stappen die Visser & Smit Hanab zet om haar werkzaamheden op een zo duurzaam mogelijke wijze uit te voeren. Niet voor niets heeft Visser & Smit Hanab het ‘CO₂- Bewust' certificaat niveau 5 van de CO₂-Prestatieladder.

 

Bijschrift foto:

De accu wordt opgeladen met energie, teruggewonnen uit de zwenkenergie van de arm van de hybride kraan.

+