icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Contract aanleg pijpleidingconnectie Shell-NOVA Terminals

Actueel | 31 januari 2014

Vrijdagmorgen 31 januari hebben Roland Pechtold van NOVA Terminals (r) en Henk Herremans van Visser & Smit Hanab (l) het contract getekend voor de aanleg van een 16" pijpleidingconnectie tussen Shell Pernis en NOVA Terminals.


Het betreft een geïsoleerde leiding langs de Petroleumweg waarbij Visser & Smit Hanab verantwoordelijk is voor het ontwerp- en vergunningentraject inclusief leveranties en realisatie.

De ontwerpwerkzaamheden zijn reeds gestart, de oplevering staat gepland in het laatste kwartaal van dit jaar.

NOVA Terminals levert diensten en services voor de grote oliemaatschappijen en voor de onafhankelijke handelsbedrijven op het gebied van op- en overslag van alle voorkomende olieproducten. Met een marktaandeel van ca. 10% is NOVA Terminals de op drie na grootste onafhankelijke terminal operator in de haven van Rotterdam. De terminal bestaat uit 84 tanks met een totale opslagcapaciteit van 900.000m³. De terminal ligt aan diep water en is 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel.