icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Cultuurcentrum Zinder verfraait Skyline Tiel

Actueel | 27 oktober 2017
In opdracht van gemeente Tiel heeft een consortium van diverse Koninklijke VolkerWessels-ondernemingen onlangs het nieuwe visitekaartje van de stad gerealiseerd: het project Westluidense Poort omvat het cultuurgebouw Zinder, een cultuurplein en een ondergrondse parkeergarage. Het nieuwe cultuurcentrum werd op 26 oktober officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Gouden gloed

De Westluidense Poort was in de Middeleeuwen een stadspoort en daarmee hét herkenningspunt van de stad Tiel. Het nieuwe cultuurcentrum Zinder vervult vanaf heden dezelfde rol, nu als moderne poort. Zinder heeft een bijzondere ligging, namelijk op de grens met de binnenstad en de Waal. Hierdoor wordt de Waalkade meer geïntegreerd met de binnenstad. Vanuit de Waal gezien wordt de skyline bovendien verfraaid door het gebouw met zijn mooie gouden gloed. Dit komt tegemoet aan de wens van gemeente om een andere invulling te geven aan de uitstaling van Tiel en daarmee de aantrekkingskracht van de stad te versterken.

Samenwerking VolkerWessels bedrijven

Het consortium voor het project Westluidense Poort bundelt de krachten van verschillende Koninklijke VolkerWessels-ondernemingen. Onze afdeling V&SH Integrale projecten heeft hier met de afdeling DIS west een middenspanningsinstallatie aangebracht en diverse kabels en leidingen ontworpen, voorbereid en gerealiseerd.

 

Foto; Marius Ouburg