icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

De juiste mensen aan boord

Actueel | 22 januari 2018
In het blad 'Samenwerken Loont' van de Arbeidsmarktregio Drenthe, staat een artikel over de samenwerking tussen Visser & Smit Hanab, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe om een groep offshore hoogspanningsmonteurs op te leiden. Wij zijn dit traject in september 2017 gestart en rekenen op gecertificeerde monteurs in de loop van 2018. Hieronder de tekst van het artikel:  

Succesvolle gezamenlijke werving

De imposante windfarms die op zee verrijzen hebben monteurs nodig. Het bleek lastig om de juiste vakmensen hiervoor te vinden. Met een uniek opleidingstraject wordt dat probleem opgelost. Het bedrijf V&SH verzorgt onder meer de elektrotechnische installaties en het montagewerk van windmolenparken op zee. Arjen van Kaam, directeur P&O: “We hebben mensen nodig, goed opgeleid en met een goede inborst, mensen die echt willen. Daarom zijn we in samenwerking met het Drenthe College, de gemeente Emmen ene de provincie Drenthe een opleidingstraject gestart.” In de hele arbeidsmarktregio Drenthe zijn kandidaten geworven voor dit opleidingstraject, door de samenwerking tussen de accountmanagers in het Werkgeversservicepunt Drenthe.

Erwin Koop (links op de foto) van uitzendbureau Workforce begeleidt de selectie van kandidaten . Koops: “De baan van offshore hoogspanningsmonteur gooit je hele leven om. Het is avontuurlijk en je moet het niet erg vinden om periodes van huis te zijn. De instroom is heel divers, er zitten veel mensen bij die zich laten omscholen.

Echte banen

De studenten krijgen een inkomen tijdens de opleiding en bij gebleken geschiktheid is er een baangarantie. Het is voor alle deelnemende partijen een investering in de toekomst. Van Kaam: ”De samenwerking van het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs zien we in het hele land. Maar bij het Drenthe College werkt het voor ons het bete. Van de eerste lichting hebben vijftien van de achttien studenten inmiddels een echte baan. Nu zijn er 20 mensen aan het studeren om eind 2018 een diploma te halen. We creëren hiermee echt werkgelegenheid.”

Interesse in de energietransitie

Zo heeft ook Nick Haitel (34) zicht op een zekere toekomst. “Ik werkte in de horeca in de toeristische sector. Maar die sector is gevoelig voor economische schommelingen. Ik wilde minder onzekerheid en meer regelmaat. En de energietransitie vind ik heel interessant. We maken met deze opleiding deel uit van iets groters. “

Voor informatie over dit traject, mail naar onze bedrijfsleider Tom Dohmen t.dohmen@vshanab.nl