icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Visser & Smit Hanab werkt samen met VolkerInfra aan East Anglia

Actueel | 22 september 2017
VolkerInfra, een divisie van VolkerStevin, heeft een contract verworven voor het leveren van sleufloze oplossingen aan land in het kader van het windparkproject East Anglia ONE voor de kust van Suffolk in Engeland. Om dit technisch uitdagende contract voor Scottish Power Renewables te realiseren doet VolkerInfra een beroep op de krachten van de bredere VolkerWessels-groep door een samenwerking aan te gaan met Visser & Smit Hanab.

20 locaties

De werkzaamheden omvatten gestuurd boren en avegaar boren voor het verbinden van de tracés voor de exportkabels van het offshore windmolenpark East Anglia ONE op 20 locaties in de buurt van Ipswich en Felixstowe. Het werk gaat binnenkort van start en loopt door tot september 2018, waarbij de tracés zullen worden geïnstalleerd via boorgaten met een doorsnee variërend van 225mm tot 800mm en een lengte van 50 meter tot 1.000 meter.

VolkerTrenchless Solutions

Na een grondige evaluatie van de Britse markt en met dit project als katalysator gaat VolkerStevin, waar VolkerInfra deel van uitmaakt, haar werkrelatie met Visser & Smit Hanab formaliseren door een nieuwe joint venture op te richten: VolkerTrenchless Solutions. De nieuwe onderneming gaat officieel van start in het nieuwe jaar.