icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Eerste waterstofauto rijdt bij V&SH

Actueel | 12 maart 2019
De eerste waterstofauto bij Visser & Smit Hanab (V&SH) is een feit. Daar V&SH zich inzet voor de energietransitie, willen wij ook in eigen energieverbruik verduurzamen en zoveel mogelijk schone energie verbruiken. Niet alleen op projecten, maar ook met het wagenpark. Er is al een aantal volledig elektrische auto’s, maar die hebben het nadeel een beperkte actieradius te hebben. Daarbij kost het opladen de nodige tijd als de auto geen snel-laadfunctie heeft.

Beperking is nog de beschikbaarheid tankstations

De eerste V&SH waterstofauto heeft deze beperking niet. De Hyundai Nexo heeft een actieradius van meer dan 600 km en opladen gaat net zo snel als bij het gebruikelijk tanken. In Nederland is er een beperking in oplaadpunten, maar daar wordt hard aan gewerkt. Momenteel bevinden zich vier waterstoftankstations in de volgende plaatsen: Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. Dit jaar wordt ook in Den Haag een waterstoftankstation geopend en er liggen al plannen klaar voor de bouw van tankstations in Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Drechtsteden, Rotterdam Airport, Utrecht en Groningen (stad).

Wevi verduurzaamt wagenpark

De NEXO FCEV is Hyundai’s nieuwste waterstof auto die ruim 600 km kan afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij. Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is water. WEVI, onze mobiliteitspartner, is volgens Niels Noordam (directeur WEVI) sterk bezig met het verduurzamen van haar wagenpark waarbij de NEXO een fantastisch aanwinst is. Dit is de eerste NEXO uit de pluk die WEVI bij H-Point besteld heeft.