icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Industrie tekent overeenkomst met Crown Van Gelder

Actueel | 16 mei 2017
10 mei jl. heeft de afdeling Boiler Services van onze BU Industrie een contract getekend met papierfabrikant Crown Van Gelder te Velsen-Noord voor het project Revamp WKC (ombouw warmtekrachtcentrale). Het betreft engineering, demontage, montage en inbedrijfstelling van de branders en rookgaskanalen van deze energiecentrale. Op de foto Miklas Dronkers, CEO Crown Van Gelder en Dethlef Pieters directeur Industrie bij de ondertekening.

Goede werking centrale uiterst belangrijk

De WKC produceert stoom waarmee de papiermachines worden aangedreven. Voor Crown Van Gelder is het dus van levensbelang dat deze centrale goed werkt. De huidige centrale werd gebouwd in 1983 en is na 34 jaar nog steeds uniek in zijn soort. Echter kunnen de branders en rookgaskanalen momenteel beschreven worden als ‘einde levensduur’.

 

Tijdens week 39 gaat de papierfabriek gedurende 7 dagen uit bedrijf. Het is aan ons om in die week de huidige installatie (lxbxh = 9x4x9m) die tussen drie gebouwen staat te slopen en vervolgens de nieuwe installatiedelen in te bouwen en in bedrijf te nemen.

Een erg uitdagende klus waarbij we tijdens de werkvoorbereiding veel aandacht moeten schenken aan constructibility en logistiek. We zijn namelijk niet de enige aannemer die tijdens deze stop werkzaamheden moet uitvoeren op het terrein. Er zal dag en nacht gewerkt moeten worden.

 

Nauwe samenwerking met Engineering

We werken nauw samen met onze eigen engineeringsafdeling zodat we het hele project virtueel al een keer gebouwd hebben voordat we de eerste bouten gaan loshalen. Op deze manier proberen we ons voor te bereiden op alle mogelijke interfaces.

 

Voor meer informatie over dit project is Alexander Wasiak, de projectleider te mailen; a.wasiak@vshanab.nl

Arjen Roodnat is de projectcoördinator en Daan Doeswijk de betrokken werkvoorbereider bij dit uitdagende project.