icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Succesvolle installatie leidingen warmtenet onder de Nieuwe Waterweg

Actueel | 18 december 2013

Vandaag is de laatste van twee leidingen van het nieuwe watermtetransportnet Leiding over Noord onder de Nieuwe Waterweg (Het Scheur) door Visser & Smit Hanab geinstalleerd. De leidingen hebben en lengte van 960 meter en een diameter van 90 centimeter. De operatie is geheel volgens planning verlopen en de scheepvaart heeft geen hinder ondervonden.

Het intrekken van de lange stalen leiding met een gewicht van 533.000 kilo startte woensdagochtend en was in de loop van de middag gereed. In de afgelopen week is de horizontaal gestuurde boring uitgevoerd waarin vandaag de leiding is getrokken.

Het aanbrengen van de warmteleidingen onder de Nieuwe Waterweg betreft de langste van de totaal 46 boringen die nodig zijn om het kruisen van wegen, dijken, water en spoorwegen voor Eneco's warmtetransportleiding te realiseren. De 18 meter lange buisdelen zijn op een terrein bij de Maassluissedijk in Vlaardingen aan elkaar gelast tot een totale lengte van 960 meter en zo behandeld, dat ze jarenlang in goede conditie blijven. Met  zeven kranen werd de leiding omhoog gehouden (een zogenoemde kattenrug) zodat deze soepel en in de juiste hoek in het geboorde gat getrokken kon worden. Dit ging met een snelheid van ca. 100 meter per uur. Het diepste punt dat daarbij werd bereikt was 38 meter onder NAP.

Voor meer informatie over het project KLIK HIER