icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Kick-off opleiding offshore monteurs in Emmen

Actueel | 03 oktober 2017
Visser & Smit Hanab met 20 nieuwe monteurs op zee aan de slag. Woensdag 27 september is de kick-off gegeven voor opnieuw een samenwerking tussen Visser & Smit Hanab, het Drenthe College én nieuwe medewerkers uit de regio Emmen. Hiermee brengt Visser & Smit Hanab blijvende hoogwaardige werkgelegenheid in Emmen. Het betreft een contract voor het opleiden door het Drenthe College van 20 offshore monteurs elektrotechnische installaties voor montagewerk in de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee.

Eerst aan land en daarna op zee

Maandag 25 september is het opleidingstraject reeds gestart. De feestelijke ondertekening van de opleidingscontracten was woensdag 27 september in Wildlands Adventure Zoo in Emmen in aanwezigheid van wethouder Jan Bos en verschillende betrokkenen vanuit VolkerWessels, gemeente Emmen en het Drenthe College. Tot februari 2018 vindt dit traject vooral op het land plaats en vanaf april 2018 gaan de nieuwe medewerkers de zee op voor het aansluiten van diverse windparken. De nieuwe monteurs zullen afwisselend ingezet worden als kabelwerker en als hoogspanningsmonteur om alle aspecten van de werkzaamheden te leren kennen.

Betrokkenheid

De keuze voor deze regio is mede tot stand gekomen door de betrokkenheid van Alfred Vos, bestuurder van VolkerWessels en woonachtig in Emmen. Samen met de gemeente Emmen en de provincie Drenthe is werk gemaakt van opnieuw 20 echte banen in de regio. Na het succesvol afronden van de schoolopleiding en de praktijkervaring op zee zullen onze nieuwe collega's eind 2018 hun diploma ontvangen.