icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Lage Temperatuur Aardwarmte we zijn er klaar voor

Actueel | 29 september 2017
Het is zo ver en Greenbrothers in Zevenbergen, een van de grootste aubergineleveranciers van Nederland,  is er ook helemaal klaar voor. Zij gaan door het gebruik van Lage Temperatuur Aardwarmte in hun kassen, miljoenen Nm3 gas per jaar besparen om hun aubergines te laten groeien.

Alle lichten op groen

Deze week heeft Visser & Smit Hanab het licht op groen gekregen van de toezichthoudende autoriteiten op Geothermie Boringen om met de nieuwe Herrenknecht rig die speciaal voor ons ontwikkeld is te gaan boren. Een mijlpaal voor de nieuwe businessline Lage Temperatuur Aardwarmte. Uniek vanwege de boorrichting (dieper en verticaal - horizontaal) en vanwege de toepasselijke mijnbouwwetgeving.

Terugdringen van de CO2 uitstoot

De laatste voorbereidingen zijn getroffen, de rig is getest en werkt. De buizen liggen klaar om de grond in te gaan. Vanaf 2 oktober boren we fysiek naar beneden. We beginnen met de conductor 60 m1 20" loodrecht naar beneden. Daarna volgt het horizontaal boren. Met Dubotechniek uit Zaltbommel zijn deze week de contracten getekend voor het bouwen van de bovengrondse installatie met warmtewisselaar, pompen en warmtepompen.

 

Visser & Smit Hanab draagt met deze innovatieve techniek bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.