icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aanleg 'Leiding over Noord' van start

Actueel | 16 september 2013

Onder de projectnaam ‘Leiding over Noord' legt Eneco een nieuw warmtetransportnet aan dat vanaf Rozenburg onder de Waterweg door gaat en vervolgens via Vlaardingen en Schiedam naar Rotterdam. De werkzaamheden zijn begin september 2013 gestart en vanaf oktober 2014 wordt de eerste warmte van afval- en energiecentrale AVR via deze leiding geleverd aan woningen en bedrijven in Rotterdam. In de toekomst verwacht Eneco vanuit het nieuwe net ook warmte te kunnen leveren in Vlaardingen en Schiedam. In totaal is er warmte beschikbaar voor 95.000 woningen. De uitstoot van CO2 wordt hierdoor fors terug gedrongen.

Het nieuwe warmtetransportnet van 16,8 kilometer is verdeeld in 4 loten. Visser & Smit Hanab is verantwoordelijk voor de realisatie van lot 1 en 2. Het werk bestaat uit het aanleggen van een dubbele leiding Ø700/900 Staal-PUR-PE, beide met een lengte van bijna 10 kilometer, vanaf AVR tot knooppunt Kethelplein.

 

Hierbij worden er negen persingen (microtunneling) variërend van 47 tot 111 meter en drie horizontaal gestuurde boringen van 404 tot 955 meter (Ø700/900 SiS) gerealiseerd, waarvan de langste de onderdoorgang van de Nieuwe Waterweg is.