HomeNieuws Monteurs V&SH sporen gaslek op

Monteurs V&SH sporen gaslek op

Actueel

Donderdagmiddag 2 mei zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een gaslekkage in een huis aan in Oude Pekela. Het gaslek werd opgemerkt door Visser & Smit Hanab medewerkers die in opdracht van Enexis een nieuwe gasmeter plaatsten in de woning. 

 

 

Gaslek

Gratis APK bij plaatsen Slimme Meter

Brice Jonasse, uitvoerder bij Visser & Smit Hanab legt uit dat het aan de monteurs van V&SH te danken is dat het gaslek is ontdekt:
"Nadat de oude gasmeter door de nieuwe is vervangen, vindt er altijd een eindcontrole, zeg APK plaats. Bij deze eindcontrole wordt er altijd een dichtheidsbeproeving gedaan. Gedurende een x-aantal minuten wordt dan gekeken of de druk gelijk blijft. Tijdens deze controle kwam aan het licht dat er onder de vloer een gaslek zat. Het komt voor dat wij bij de eindcontrole merken dat er mogelijk een gaslek in de binnen installatie van een woning zit. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat koppelingen los zijn gegaan in de loop der tijd, of dat leidingen aan vervanging toe zijn."

 

De monteur is samen met de bewoner naar buiten gegaan, waarna hij de storingsdienst van Enexis en de uitvoerder heeft gebeld. Wij zijn bijzonder trots op het doeltreffende handelen van onze mensen!

Nico Tamis, projectleider bij Visser & Smit Hanab Distributie heeft dagelijks 40 enthousiaste vakmensen in Groningen en Drenthe aan het werk voor het plaatsen van Slimme Meters.

+