icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Mooie score voor bouwplaatsen Leiding over Noord

Actueel | 09 juli 2014

De bouwplaatsen van Visser & Smit Hanab voor Leiding over Noord hebben een bijzonder mooie score gekregen van Bewuste Bouwers. Deze organisatie checkt bouwplaatsen o.a. op veiligheid, of ze vriendelijk zijn voor hun omgeving en of er rekening wordt gehouden met het milieu. Visser & Smit Hanab scoort opvallend goed met haar bouwplaatsen voor het nieuwe warmtenet van Eneco.

Leiding over Noord is de naam van het nieuwe warmtenet dat Eneco aanlegt tussen de afval- en energiecentrale van AVR te Rozenburg en Rotterdam. Het tracé van 16,8 kilometer lengte loopt onder de Nieuwe Waterweg door, via Vlaardingen en Schiedam naar Rotterdam. Met 46 boringen en 678 bochten een indrukwekkend project. Visser & Smit Hanab heeft de opdracht gekregen om het gedeelte in Rozenburg en Vlaardingen aan te leggen. De werkzaamheden zijn begin september 2013 gestart en vanaf oktober 2014 wordt de eerste warmte geleverd aan woningen en bedrijven in Rotterdam.

Bij de recente audit van bewuste Bouwers kwam de communicatie met de omgeving zeer positief uit de bus. Met diverse middelen zoals bewonersbrieven, een projectwebsite en social media worden omwonenden geïnformeerd over de werkzaamheden. Ludieke thema-acties gekoppeld aan specifieke werkzaamheden en een goed klachtenbeheersysteem completeren de communicatie. Zo zijn er hondenbotten uitgedeeld aan hondenuitlaters, en golf-Tee’s aan bezoekers van de golfbaan, toen de werkzaamheden hun terrein passeerden.

Een andere bijzonder positieve beoordeling krijgt Visser & Smit Hanab voor het thema Milieu. Het terugdringen van CO2 uitstoot is één van de speerpunten van het bedrijf, wat duidelijk te zien is in de auditresultaten. Een bouwkeet met zonnepanelen, projectfietsen voor de korte afstanden, zuinig verbruik van diesel door de kraanmachinisten, een elektrische projectauto, dit zijn zomaar voorbeelden die Visser & Smit Hanab bij dit project inzet.

De eindscore van de Visser & Smit Hanab-bouwplaatsen voor Leiding over Noord is 4,5 uit 5, waarbij 3 de norm is. Een prestatie waar we met z’n allen trots op zijn.

 

Klik hier voor meer informatie over dit project