icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Visser & Smit Hanab krijgt opdracht leiding over noord - Eneco

Actueel | 22 augustus 2013

Visser & Smit Hanab heeft de aanbesteding van Eneco voor de aanleg van 10 km warmtetransportnet (lot 1 & 2) voor Leiding over Noord gewonnen! Het betreft een warmteleidingproject aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg naar Rotterdam.

De totale lengte van de nieuwe warmteleiding bedraagt 16,8 km. De aanleg is verdeeld over 4 loten. Het tracé loopt van de Afval Verwerking Rijnmond (AVR) in Rozenburg via Vlaardingen en Schiedam langs de A20 richting Rotterdam naar de wijk Oud-Mathenesse. Het tracé loopt vervolgens in de richting van de Merwehaven. Daar wordt de leiding uiteindelijk geleid naar het terrein van de elektriciteitsfabriek EfG in de Galileistraat waar aansluiting op het bestaande Rotterdamse warmtenet plaats vindt.

 

Het tracé is verdeeld in vier loten, waarvan Visser & Smit Hanab  de eerste twee heeft aangenomen. Het werk bestaat uit het aanleggen van een dubbele leiding Ø700/900 Staal-PUR-PE, beiden van bijna 10 km lengte vanaf de AVR tot knooppunt Kethelplein. Het bevat negen persingen (MicroTunneling) variërend van 47 tot 111 meter en drie HDD's van 404 tot 955 meter (Ø700/900 SiS), waarvan de langste de onderdoorgang van de Nieuwe Waterweg is.

 

De uitvoering van het project start in augustus 2013. De totale warmteleiding wordt in oktober 2014 in gebruik genomen. De warmte die getransporteerd wordt via deze leiding is voldoende om 95.000 huishoudens van warmte te voorzien.
 
Meer info: http://projecten.eneco.nl/Leiding-over-Noord