icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Snel en nauwkeurig 3D laserscannen met de TrimbleTX8

Actueel | 14 maart 2017
Met een zeer hoge nauwkeurigheid en grote snelheid data inwinnen, dat kan Visser & Smit Hanab vanaf nu dankzij de aanschaf van de Trimble TX8 3D-scanner.

As Built en inmeten voor de sleuf gedicht wordt

Wij gaan de Trimble TX8 o.a. inzetten voor het scannen van industriële installaties en ondergrondse kabels en leidingen. Doorgaans worden bestaande installaties gescand om vervolgens een modificatie te ontwerpen. Ook voor as-built metingen is de TX8 waardevol. Zo is het mogelijk om de scan te vergelijken met het ontwerp van de installatie en kunnen kabels en leidingen ingemeten worden, voordat de sleuf gedicht wordt.

Puntenwolk

De TX8 meet 1 miljoen punten per seconde waarbij op 30 meter afstand elke 5,7mm een punt gemeten wordt. Tijdens het meten worden er 10MP foto’s genomen waarmee de puntenwolk ingekleurd kan worden, zodat er meer contrast ontstaat.

 

 

Contact opnemen

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van de 3D laserscanning technologie en dit samen bespreken, neem dan contact op met:

 

Dennis in ’t Groen, hoofd engineering M +31 6 50428937 of mail naar d.int.groen@vshanab.nl
Martijn Nouwen, landmeter M +31 6 11008123 of mail naar m.nouwen@vshanab.nl