icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Schone energie voor de UK

Actueel | 10 september 2018
Op dit moment is de boorafdeling van Visser & Smit Hanab onder de paraplu van VTS (joint venture tussen V&SH en VolkerStevin UK) werkzaam op een mooi boorproject in de UK waarbij we meewerken aan de realisatie van windmolenfarms off- en onshore. Voor ScottishPower Renewables (zie bovenstaande infographic) zijn we in de omgeving van Ipswich bezig op 21 verschillende locaties met in totaal 148 boringen. Dit betreft kleine boringen aan land maar ook langere boringen die in zee uitkomen. Bij Ipswich draaien nu vijf rigs van V&SH continue en zijn we met onze Engelse collega's op 7 locaties aan het werk, we verwachten eind oktober gereed te zijn.

Meewerken aan de kabelverbinding tussen UK en Frankrijk

Het tweede project voeren we uit voor kabelleverancier Prysmian voor de kust van Southampton. Hier maken we 6 boringen vanaf de kust die 650 meter verder in zee uitkomen (zie de foto). Onze boorploeg is hier bezig met het intrekken van buis nummer 4 van de 6 mantelbuizen voor IFA 2 project (Interconnexion France Angleterre 2).

Afgelopen maanden is er hard gewerkt en heeft men ook de nodige tegenslagen gehad. Door goed teamwerk van V&SH en VTS zijn we erin geslaagd om de rigs aan het werk te houden en goede vooruitgang te boeken. Deze week zullen de boringen bij Southampton gereed zijn.

 

Voor informatie over onze booractiviteiten, contact Daniel Hoffman;  d.hoffman@vshanab.nl