icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VolkerWessels bereikt principeakkoord met Stedin Groep over overname Joulz Energy Solutions

Actueel | 04 mei 2018
Amersfoort, 3 mei 2018 - Koninklijke VolkerWessels (KVW) heeft via haar dochteronderneming Visser & Smit Hanab (V&SH) overeenstemming bereikt met de Stedin Groep over de belangrijkste voorwaarden voor de overname van Joulz Energy Solutions (JES). JES is een toonaangevende speler in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van complexe midden- en hoogspanningsinfrastructuur en -installaties. JES is een van de weinige spelers op de markt die zijn klanten geïntegreerde elektrificatie-oplossingen kan bieden.

Energietransitie

De Nederlandse markt voor energie-infrastructuur profiteert van een toenemende vraag naar oplossingen die de energie-transitie en de trend naar elektrificatie ondersteunen. Met JES wordt een aanzienlijke hoeveelheid bouw- en techniekervaring aan V&SH toegevoegd. Door de activiteiten samen te voegen, is V&SH beter in staat om in de toenemende behoeften van onze klanten te voorzien en succesvol te groeien in dit marktsegment. Deze strategische bolt-on acquisitie, met een jaaromzet van circa € 60 miljoen, sluit volledig aan bij de strategie en doelstellingen op de middellange termijn van VolkerWessels.

 

“Wij heten alle 160 uiterst vakkundige en hoogopgeleide medewerkers welkom bij ons bedrijf. JES zal actief zijn als aparte dochteronderneming van V&SH. Dankzij de complementaire aard van JES en V&SH zullen wij een succesvolle bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie in Nederland”, aldus Jan de Ruiter, Voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels.

Afronding naar verwachting Q3

V&SH en de Stedin Groep hebben een ‘Term Sheet’ ondertekend waarin de belangrijkste voorwaarden van deze transactie worden uiteengezet. De transactie heeft geen gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden van de overgenomen JES-medewerkers. De transactie heeft betrekking op de commerciële activiteiten van JES. De gereguleerde activiteiten van JES vormen geen onderdeel van deze transactie en blijven onderdeel van Stedin. Behoudens goedkeuringen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de ondernemingsraden wordt de transactie naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 afgerond.

 

Over VolkerWessels
VolkerWessels is een toonaangevende, geïntegreerde en gediversifieerde, beursgenoteerde bouwonderneming die werkt volgens het ‘think global, act local’ principe. Het bedrijfsmodel van VolkerWessels combineert een lokale commerciële en klant focus met een gecentraliseerde controle en ondersteuning op divisie niveau waarmee schaalvoordelen en expertise geoptimaliseerd worden over de werkmaatschappijen heen.

VolkerWessels is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland. De bedrijfsactiviteiten zijn georganiseerd in zes operationele segmenten. In de landen waar VolkerWessels actief is, heeft de onderneming in totaal meer dan 120 lokale werkmaatschappijen die over landelijke en regionale kantoren en management beschikken.

 

Over Joulz Energy Solutions
Joulz Energy Solutions (JES) is specialist op het gebied van complexe midden- en hoogspanning. JES helpt netbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Daarnaast is JES als één van de weinige partijen in Nederland in staat tot een integrale benadering van de energiehuishouding. Betrouwbaarheid, continuïteit en betaalbaarheid van energievoorziening zijn daarbij de gemene delers.

Informatie

Ingrid Prins, Investor Relations Manager

T +31 6 515 92 484

E iprins@volkerwessels.com / IR@volkerwessels.com

 

Voor meer informatie, zie onze corporate website: www.volkerwessels.com

 

Dit is een vertaling van het Engelstalige persbericht, in het geval van inconsistentie is het Engelstalige bericht leidend