icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VolkerWind repowers windmolens Slufterdam

Actueel | 16 juni 2017
In opdracht van Nuon en Eneco die gezamenlijk 14 molens op de Slufterdam bouwen is VolkerWind hiervoor de opdracht gegund. Het is een repower project wat inhoudt dat er 17 molens worden vervangen door 14 nieuwe. Wij hebben dit project in Design & Contract aangenomen met het unieke USP dat wij alle werkzaamheden van de BOP kunnen uitvoeren binnen de organisatie van VolkerWessels.

Verdubbeling van duurzame stroom

Er staat nu gezamenlijk 25,5 MW aan geïnstalleerde capaciteit. Dit is genoeg om circa 22.750 huishoudens van duurzame energie te voorzien. De opschaling en uitbreiding  van het windpark kan dit meer dan verdubbelen (40.000 tot 60.00 huishoudens). De huidige 17 windmolens worden vervangen door 14 moderne molens met een ashoogte van circa 90 meter en een rotordiameter tussen 100 en 113. De Slufter is een heel mooi en gunstig windgebied. Daar willen we zo slim mogelijk gebruik van maken om duurzame stroom op te wekken.

 

Alles onder een dak

Door de samenwerking van verschillende bedrijven binnen VolkerWessels zijn alle benodigde disciplines onder één dak en dit werkt bijzonder efficiënt. De lijnen zijn kort en de gedeelde expertise is groot. Ook Nuon en Eneco zagen dit als een groot voordeel en gunden de opdracht daarom aan VolkerWind.

Lees meer informatie over Windpark Slufterdam op de website van het Windpark of VolkerWind:

http://www.windparkslufterdam.nl/ of https://www.volkerwind.energy/