icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH en de energietransitie

Actueel | 08 mei 2017
We moeten beter met de beschikbare hoeveelheid energie en water omgaan. Efficiënter, schoner, groener. En dat gaat grote impact hebben op onze nationale energievoorziening- en infrastructuur. V&SH (VolkerWessels) maakt al 150 jaar deel uit van deze energie- en waterketen en wil dat ook in de toekomst op een verantwoorde en duurzame manier blijven doen. Reden om begin april onze belangrijkste stakeholders - onder wie Tennet, Joulz, Gasunie, Eneco, Vitens, Dunea, het Havenbedrijf Rotterdam en het Warmtebedrijf Rotterdam - uit te nodigen voor een open gesprek over de Nederlands energietransitie.

Samenwerken in de keten

De energietransitie zal de nodige impact hebben op de infrastructuur en bedrijven als Visser & Smit Hanab, maar ook op de andere aanwezige stakeholders. Daarvan is Robert Koole overtuigd. “Willen we de energietransitie succesvol laten verlopen, dan hebben we elkaar nodig. Nu en in de toekomst”. Koole benadrukt het belang van verbinding in letterlijk én figuurlijke zin. “Want het mooie is”, zegt hij tegen de aanwezigen, “we zitten hier allemaal in een positie waarin we beslissingen kunnen nemen die er toe doen. Beslissingen die invulling en richting geven aan de energietransitie. Als V&SH zijn we dat in ieder geval van plan. Eerst op kleine schaal, want dat is de eerste stap. De volgende stappen zetten we hopelijk gezamenlijk.”

Zie hieronder voor een weergave van deze dag;