icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH gaat stroomkabels Windpark Fryslân aanleggen

Actueel | 27 juli 2018

Visser & Smit Hanab gaat de stroomkabels aanleggen, die Windpark Fryslân in het IJsselmeer gaan verbinden met het hoogspanningsnet van TenneT. De twee kabelcircuits hebben een lengte van 25 km en volgen een route door de Afsluitdijk en langs de A7 naar Bolsward. Het eerste deel over de Afsluitdijk wordt aangelegd in 2019, het tweede deel door de provincie Friesland in 2020. Met de opdracht is in totaal een bedrag gemoeid van E 30 miljoen. Woensdag 25 juli werd in Emmeloord het contract hiervoor getekend door projectdirecteur Anne de Groot van Windpark Fryslân en onze directie.  

Actief in de Energietransitie; stroom voor 340 duizend huishoudens

Directeur Kenneth de Wit is verheugd over deze opdracht van Windpark Fryslân. ‘Dit project past uitstekend in onze ambitie om in het kader van de Energietransitie actief bij te dragen aan duurzame projecten. In de komende paar jaar zullen wij - samen met lokale partijen zoals KWS Leek en Wiertsema - zo’n 130.500 manuren aan dit project voor Windpark Fryslân besteden’.

 

Windpark Fryslân wordt aangelegd in het Friese deel van het IJsselmeer en produceert vanaf 2021 met 89 windturbines tenminste 316 MW groene stroom. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van 340.000 huishoudens. De stroom van het windpark komt aan land bij het transformatorstation van Windpark Fryslân op Breezanddijk. Van daaruit worden de twee kabelcircuits aangelegd naar Bolsward, waar de stroom van Windpark Fryslân wordt aangesloten op het Friese hoogspanningsnet van TenneT. Zie ook https://windparkfryslan.nl/

Traject

De illustratie (bron Windpark Fryslân) toont een infographic en het traject van de twee aan te leggen stroomcircuits tussen het transformatorstation van Windpark Fryslân bij Breezanddijk op de Afsluitdijk en de aansluiting op het Friese hoogspanningsnet bij Bolsward.

 

Op de foto van links naar rechts: Kenneth de Wit (Director Electra – Visser & Smit Hanab bv), Robert Koole (Director – Visser & Smit Hanab bv), Angelique Sterken (Contractmanager – Visser & Smit Hanab bv), Peter McLellan (Senior Contract Manager – Wind Park Fryslân B.V.), Henk Herremans (Director – Visser & Smit Hanab bv), Joris Hol (Project Delivery Director – Wind Park Fryslân B.V.), Anne de Groot (Director – Wind Park Fryslân B.V.), Rob Waddington (Deputy Project Delivery Director – Wind Park Fryslân B.V.), André te Velde (Project Engineer – Wind Park Fryslân B.V.)

 

Voor meer informatie over dit traject is onze directeur Elektra Kenneth de Wit bereikbaar; k.de.wit@vshanab.nl