icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH in zee met 18 aspirant hoogspanningsmonteurs in Emmen

Actueel | 22 september 2015

Visser & Smit Hanab heeft 18 aspirant monteurs een opleidingscontract gegeven voor montagewerk bij de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee. Hiermee wordt een impuls gegeven aan blijvende hoogwaardige werkgelegenheid in de regio Emmen. De aspirant monters zijn gekeurd, vanochtend zijn de contracten wederzijds getekend op het Drenthe College in Emmen. Het Drenthe College verzorgt samen met Visser & Smit Hanab de opleiding.     

De opleiding (werken en leren) duurt tot februari volgend jaar. Vanaf maart 2016 gaan de nieuwe monteurs de zee op voor het aansluiten van offshore windfarm Sandbank, 60 mijl uit de kust op de Noordzee, ter hoogte van de Duits-Deense grens. De nieuwe monteurs worden afwisselend ingezet als kabelwerker en als hoogspanningsmonteur om alle aspecten van de werkzaamheden te leren kennen. Na het afronden van deze werkzaamheden worden de monteurs ingezet op offshore windfarm Dudgeon, ook op de Noordzee, maar dan aan de oostkust van Engeland.