icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH Vakschool Industrie maakt werk van kwaliteit.

Actueel | 08 februari 2019
Inmiddels is de Vakschool Industrie niet meer weg te denken binnen Visser & Smit Hanab. De Vakschool Industrie verzorgt opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van piping. Denk daarbij aan tekening lezen, lassen, pipespools vervaardigen, monteren en veilig druktesten.

Al 4 MBO opleidingen gestart

Op dit moment draaien er 3 mbo opleidingen binnen de Vakschool en start de 4e in maart. De laatst gestarte mbo opleiding betreft de Allround Pijpenbewerker op mbo niveau 3. De ontwikkeling van deze opleiding is in 2017 begonnen. De focus binnen deze opleiding ligt op het leveren van concreet goed werk; kwaliteit leveren. Dat gaat dan zeker over de technische kwaliteit (zoals een goede fit-up leveren) maar ook over wat er allemaal praktisch nodig is om aan de Europese regelgeving en klanteisen te voldoen.


Verder richt de opleiding zich op het kunnen voorbereiden en vervaardigen van complexe pijponderdelen. Onderwerpen als P&ID lezen, gevorderde isometrie, polytechniek, tekening lezen constructie-en apparatenbouw, normenkennis, inmeten, mantelbuis, pigging, hottapping, appendages, equipment, corrosie, materialen en testen komen aan bod. Op dit moment volgen 7 Visser & Smit Hanab collega’s deze mbo-3 opleiding; 4 vanuit de BU Industrie en 3 vanuit de BU WLB.

Een vakman moet ook goed communiceren

Een goede pijpfitter verstaat vanzelfsprekend de technische kant van zijn vak; hij is een vakman. Een vakman is echter niet alleen technisch heel sterk.  Zaken als verantwoordelijkheid nemen, goed kunnen reflecteren en communiceren maken van een vakman een échte goede vakman waarmee Visser & Smit Hanab in de uitvoering het verschil maakt. Dat is dan ook de reden dat “persoonlijk leiderschap” voor uitvoerende fitters een onderdeel is van deze opleiding.

Docenten uit de praktijk

De opleiding is met name theoretisch; duurt 2 jaar en wordt voor 90% in de avonduren verzorgd. De Vakschool maakt naast eigen docenten ook gebruik van externe docenten. Zo werken we met een docent die als inspecteur werkt. Hij is vanuit zijn vakgebied de verpersoonlijking van het leveren van kwaliteit. Van wie anders zou je het beter kunnen leren!

 

Voor vragen of opmerkingen over deze of andere opleidingen neem je contact op met Norbert de Groot; 06-13723057 of n.de.groot@vshanab.nl