HomeOver onsOrganisatie

Organisatie

Van ontwerp tot engineering en van constructie tot onderhoud. De organisatie van Visser & Smit Hanab is erop ingericht om ieder project volledig in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Daarnaast hebben we onze organisatie aangepast om de doelstellingen van de energietransitie optimaal te kunnen verwezenlijken, met een afdeling Elektra en een afdeling Warmte.

Directie totaal 2019

Businessunits en stafdiensten

Visser & Smit Hanab bestaat uit vijf businessunits, ingedeeld naar de verschillende product- en dienstgroepen, Elektra, Industrie, Warmte Leidingen en Boren, Distributie en sinds september 2018 hebben wij ook Joulz Energy Solutions overgenomen als onderdeel van ons bedrijf. Stafdiensten als HR, Contractmanagement, Kwaliteit Arbo & Milieu, ICT, Inkoop en Financiën zorgen voor ondersteuning. Daarnaast hebben we een grote Engineeringsafdeling, klik hier voor de eigen website. 

Op de foto de directeuren van de verschillende BU's en de centrale directie.

Ontwikkeling en innovatie

OCAP, De Stoompijp, WarmCO2, DNWW en GeoMec-4P. Duurzame ontwikkeling en innovatie staan bij Visser & Smit Hanab hoog in het vaandel. Deze projecten die stuk voor stuk een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving, zijn daar een goed voorbeeld van.

Duurzame projecten
Partijen samenbrengen en gezamenlijk tot een sluitende businesscase komen. Dat is de kracht van Visser & Smit Hanab. Vergunningen, financiering, contracten en engineering. Mede door onze inzet gaan we met grote stappen door het proces zodat we kunnen gaan bouwen en tot innovatieve en duurzame projecten komen.

Productontwikkeling
Horizontale waterwinning (HDDW) en dijkbeveiliging (DMC-systeem). Ook productontwikkeling past in onze filosofie van technologische ontwikkeling en duurzame innovatie. Filterbuizen van het HDDW-systeem passen we bijvoorbeeld toe in het Dijkmonitoring- en conditioneringssysteem (DMC-systeem) van partner VolkerWessels Telecom.

Internationale technologie
Het beste idee van Nederland. Of van de wereld. Visser & Smit Hanab graaft ook in de internationale technologiemarkt naar innovatieve producten en nieuwe concepten. Technieken of ideeën die van toegevoegde waarde zijn in onze business.

Voorbeelden zijn ozon-oxidatie en ORC-technologie. Bij deze concepten vormt samenwerking met de ontwikkelaars de sleutel tot succes.

Historie

De roots van Visser & Smit Hanab liggen diep begraven in de vorige eeuw. In honderdvijftig jaar tijd groeide het bedrijf uit tot dé specialist op het gebied van boven- en ondergrondse leiding- en kabelinfrastructuur om nu klaar te staan voor de uitdagingen van de energietransitie; het terugdringen van de CO2 uitstoot en de opwarming van de aarde. Fossiele brandstoffen moeten vervangen worden door nieuwe energiebronnen zoals zonne- en windenergie, waterstof en Elektra.

Visser & Smit

In 1867 start Gerrit Meeszoon samen met zijn zoon Martinus Visser aannemingsbedrijf Visser in Papendrecht. Begin 1900 zag Visser & Smit het eerste levenslicht. Het bedrijf richtte zich toen op de aanleg van distributieleidingen en de bouw en exploitatie van waterleidingbedrijven. Eind jaren twintig werd dit NV Visser & Smit Aanneming Maatschappij en bestonden de werkzaamheden uit utiliteitsbouw, heiwerken, betonwerken en leidingaanleg.

Historie riolering Voorburg

Visser & Smit Hanab

Hanab (Handels en Aannemingsbedrijf) werd in 1945 opgericht. Begin jaren zeventig kwamen beide bedrijven in andere handen. Visser & Smit werd overgenomen door Baggermaatschappij Adriaan Volker en Hanab door de Stevin Groep. Na de fusie in 1978 van Volker en Stevin wordt Visser & Smit opgesplitst in Visser & Smit Bouw en Visser & Smit Leidingen. Die laatste fuseert een jaar later weer met Hanab en zo ontstaat in 1979 Visser & Smit Hanab bv. Het bedrijf vestigt zich in Papendrecht.

Na de fusie in 1979 is er nog een aantal bedrijven overgenomen door Visser & Smit Hanab:

  • 1989: Van Eijk Bedrijven uit Gouda en Technisch Bedrijf Gulikers uit Beek
  • 2000: Aquavia uit Landegem (België)
  • 2001: Welstaal uit Heemskerk
  • 2018: Joulz Energy Solutions

Certificaten & erkenningen

Uiteraard is Visser & Smit Hanab een erkend bouwbedrijf dat beschikt over de meest uiteenlopende certificeringen.

Zo is ons bedrijf ISO 9001 en 14001, ISO 3834, OHSAS 18001, VCA, KIWA CKB en BRL 7000 gecertificeerd en beschikken wij over het CO2 bewust certificaat niveau 5.  

Bovendien voldoen wij aan de Duitse normeringen DVGW en WHG Fachbetrieb TUV Nord.

+