icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Chilling UK

6 HDD aanlandingen in Chilling

Lengte
6 x 650 meter
Diameter leiding
450mm HDPE SDR11
Diameter booropening
26"
6 x 650 meter lange HDD aanlandingen succesvol voltooid in Chilling, aan de zuidkust van Engeland door Visser & Smit Hanab als onderdeel van de joint venture VolkerTrenchless Solution (VTS) samen met VolkerStevin.

Verbeterd aanbod duurzame energie

De HDD-landingen werden uitgevoerd in opdracht van Prysmian als onderdeel van het “IFA2 interconnector” project. Het IFA2-proect is ontwikkeld door National Grid (Verenigd Koninkrijk) en RTE (Frankrijk). Na voltooiing zijn de elektriciteitsnetten tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verbonden en is voor de consument de toegang tot duurzame energie (electriciteit) in beide landen verbeterd.

Boren met twee 250-tons installaties tegelijk

Visser & Smit Hanab maakte aanvankelijk gebruik van één 250-tons boorinstallatie, die 100 meter landinwaarts van de rotswand werd opgesteld. Alle 6 boringen moesten na ongeveer 650 meter uit komen op de zeebodem. Vervolgens zijn de 450 mm HDPE buizen ingetrokken zodat onze opdrachtgever straks de elektriciteitskabels kan intrekken. Vanwege milieubeperkingen was er beperkte tijd om het project uit te voeren. Daarom werd halverwege het project een tweede 250-tons boorinstallatie ingezet om ervoor te zorgen dat de opleverdatum werd gehaald. Tijdens de laatste fasen van het project werkten beide boorinstallatie gelijktijdig aan de succesvolle oplevering volgens planning.

Detail engineering

Naast het uitvoeren van de HDD's, was Visser & Smit Hanab ook nog verantwoordelijk voor de HDD detail engineering, de civiele werkzaamheden, offshore ondersteuning en levering van de 650 meter lange HDPE buizen die de toekomstige stroomkabels permanent zullen beschermen wanneer ze aan land komen.

 

 

Zie voor dit bericht in het Engels onze drillingwebsite; https://www.vshanabdrilling.com/en/projects/detail/6-hdd-landfalls-at-chilling-uk