icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aanleg ondergrondse koelwaterleidingen Indorama

In opdracht van Indorama Ventures Europe / Neste Jacobs legt Visser & Smit Hanab twee ondergrondse koelwaterleidingen aan (aanvoer en retourleiding), op de plant van Indorama in de Europoort. Deze leidingen worden aangelegd ten behoeve van een tweede, nieuwe PET fabriek (PTA Extension Project). De grootste diameter is 42”.

Binnen het project Indorama in de Europoort zijn twee fases te onderscheiden. De eerste fase bestond met name uit prefabactiviteiten op de Lay Down Area. De leidingen zijn onder andere geprefabd door middel van automaat lassen.

In de tweede fase is het leidingwerk in de sleuf geïnstalleerd. Hiervoor moest onder andere een leidingdeel van 34 meter met een diameter van 42” geplaatst worden, met behulp van een 400 tons kraan. Het leidingdeel had een gewicht van ongeveer 17 ton en moest tussen twee koeltorens gepositioneerd worden (zie onderstaande film).