icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Compleet project voor productleidingen BP

V&SH realiseert de verbinding tussen HES terminal en de BP Raffinaderij. Wij sluiten hier een vijftal productleidingen aan met een totale lengte van circa 8 kilometer op de BP Raffinaderij. De leidingen op BP sluiten aan op de al eerder door V&SH HDD geboorde leidingen naar de HES terminal en loopt onder het Hartelkanaal door. Wat bijgedragen heeft aan het succes van dit project is dat Visser & Smit Hanab vanaf de initiatieffase betrokken is geweest. Een uitdagend en complex trac├ę waarbij de vakspecialistische engineering en constructiekennis van V&SH belangrijk waren.

Geïntegreerde aanpak en veel aandacht voor veiligheid

Binnen Visser & Smit Hanab is het project multidisciplinair uitgevoerd. Kees van der Stelt, projectmanager vertelt: "We hebben een geïntegreerde aanpak gehanteerd van een projectteam bestaande uit collega’s van onze verschillende business units, waaronder Leidingen en Industrie. Hiermee bundelden wij onze krachten en realiseerden wij een effectieve aanpak. Wij werken in onze projecten écht als partner met onze opdrachtgevers samen. We gaan niet zomaar een bestaand contract of plan uitvoeren. Plannen wijken in de praktijk namelijk vaak te veel af van de werkelijkheid."

“Door al vanaf de beginfase mee te mogen denken is de veiligheid enorm vergroot”, vervolgt Kees. “Tijdens de engineeringsfase hebben wij samen met ons eigen ingenieursbureau de leidingsystemen gescand en gecontroleerd. Hierdoor hebben we de werkelijkheid écht op papier gezet en mogelijke risico’s goed in kaart gebracht. Hierdoor konden wij een groter deel van de leidingsystemen maken in onze prefab shop te Veendam lOp de BP installatie waren hierdoor minder mensen nodig, wat de kans op incidenten verkleint. BP hecht hier grote waarde aan.”

Waarde toevoegen voor onze klanten

De samenwerking tussen Visser & Smit Hanab en BP op het gebied van detail ontwerp, uitvoering en veiligheid is uitstekend geweest. Het project zal binnen het budget en volgens het geplande tijdpad worden opgeleverd. Momenteel worden de nieuwe leidingen aangesloten op de bestaande BP installatie. Dit zijn ruim 280 tie-in punten.

“Wij zijn trots op de toegevoegde waarde die wij hieraan hebben geleverd. Als aannemer hebben wij aangetoond dat het zeker loont om ons vroegtijdig bij een project te betrekken. Het vraagt om een andere mindset, maar uiteindelijk levert dit voor alle partijen winst op. Niet alleen financieel, maar ook op het gebied van veiligheid, kwaliteit en werkplezier. Wij willen ons daarom graag profileren als een moderne aannemer die de disciplines bij elkaar brengt en die op tijd verbeteringen doorvoert van de papierenwerkelijkheid naar de bouwwerkelijkheid”, aldus Kees.