icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Landfalls ten behoeve van Dudgeon Offshore Wind Farm

Het Noorse Statoil is bezig met de realisatie van een nieuw offshore windpark voor de Engelse kust. Dit windpark ligt naast het al eerder aangelegde windpark Sheringham Shoal. Het nieuwe windpark heet Dudgeon. VBMS installeert in opdracht van Statoil de twee exportkabels en 67 array kabels.

Werkzaamheden Visser & Smit Hanab

Als onderaannemer van VBMS was Visser & Smit Hanab verantwoordelijk voor het uitvoeren van twee landfalls die gebruikt worden voor de aanlanding van de exportkabels.

 

De werkzaamheden van Visser & Smit Hanab vonden plaats op de Muckleburgh site collection, een museum voor oorlogsmaterieel. Visser & Smit Hanab was verantwoordelijk voor de volledige realisatie van site set-up, de aankoop en het samenstellen van de HDPE-leiding en het boren en intrekken van de HDPE-leiding in de 1125 meter lange landfalls. VBMS is als opdrachtgever verantwoordelijk voor de offshore werkzaamheden. De goede onderlinge samenwerking resulteerde in een snelle en accurate uitvoering, waarbij beide mantelbuizen binnen de planning en het budget zijn gerealiseerd.