icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Egdved, Denemarken

30" gastransportleiding Frøslev-Egtved

Visser en Smit Hanab heeft in opdracht van het Deense Energinet circa 94 kilometer 30” (DN750) aardgastransportleiding aangelegd op het tracé Frøslev – Egtved in Denemarken.  Het betreft een gastransportleiding tussen compressorstation Egtved en de Deens-Duitse grens nabij Frøslev. De leiding is aangelegd ten behoeve van de uitbreiding van de Deense gascapaciteit.  

Het project bestaat voor het grootste deel uit de aanleg van een stalen 30” gasleiding in voornamelijk lichtglooiend bouw- en grasland. Het tracé ligt grotendeels parallel aan een bestaande DN600 gastransportleiding. In het zuidelijk deel van het tracé is de leiding aangelegd in een bosrijke omgeving (ondermeer de Frøslev Plantage). In dit deel is het, dankzij de lokale grondslag, ook nodig om veel grondwater op te pompen om de leiding in een droge sleuf aan te kunnen leggen.

In het project zijn 9 horizontaal gestuurde boringen uitgevoerd, met een totale lengte van 3150 meter. Daarnaast is er een viertal microtunnels gerealiseerd.

Op de bestaande afsluiterstations en scraper faciliteiten in Frøslev en Egtved zijn aanpassingen uitgevoerd en in Vollerup, Rangstrup en Farris zijn nieuwe faciliteiten gebouwd. Zes bestaande faciliteiten in Krathuse, Terkelsbøl, Hellevad, Selskær, Pottehuse en St. Andst, zijn uitgebreid.

De lasverbindingen op dit project zijn door Visser & Smit Hanab uitgevoerd door middel van een automatisch lasproces. De buiseinden zijn hiervoor voorbewerkt met een V-naad. Mede hierdoor is de kwaliteit van de lassen op een constant hoog niveau gehouden. Dit resulteerde in uitmuntende productielassen.

 

Het project is uitgevoerd in de periode april – december 2012