icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

HDD's in Noorwegen

Mira IKS, een consortium in Noorwegen, wil meerdere Noorse gemeenten aansluiten op een nieuw te realiseren afvalwaterzuiveringsinstallatie nabij de plaats Sømersand. In opdracht van de Noorse aannemer Kjeldaas realiseert Visser & Smit Hanab daarom vier boringen op de locaties Øya en Hammeren.

V&SH is op 5 januari jongstleden gestart met de eerste boringen in Øya; een met een lengte van circa 880 meter en een diameter van 315mm en een met een lengte van 890 meter en een diameter van 355mm. Half februari start Visser & Smit Hanab met de uitvoering van nog twee boringen in Hammeren. Op de locaties worden 4 medium voerende leidingen aangelegd ten behoeve van riolering en drinkwater.

 

Half februari startte Visser & Smit Hanab met de uitvoering van nog twee boringen tussen de gemeenten Sørumsand en Hammeren. De nieuwe leidingen met een diameter van 450 mm HDPE voeren het afvalwater aan naar een nieuw te bouwen zuiveringsinstallatie.

 

De HDD’s hebben een lengte van 1.284 meter: de langste boringen die ooit in Noorwegen zijn uitgevoerd. Hiermee schrijft V&SH het Noorse record op zijn naam.

 

Het project verliep geheel zonder problemen, de ondergrond van zand en klei is geen probleem voor de 250 tons rig. Wel was de temperatuur een hele uitdaging: -18 °C in een besneeuwde omgeving is even wennen. Daarom plaatste V&SH een tent over de boorrig en de pipesite om bevriezing te voorkomen.

 

Het project is inmiddels op tijd en naar volle tevredenheid van onze klant uitgevoerd.

 

De klant heeft de werkzaamheden laten filmen, dit is hierboven ook te zien (wel met Noorse toelichting).