icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

HDD's t.b.v. uitbreiding Burbo Bank windmolenpark

Dong Energy is bezig met de realisatie van een uitbreiding van het Burbo Bank windmolenpark, gelegen in de Liverpool Bay. De joint venture VolkerInfra/VBMS heeft opdracht gekregen om de werkzaamheden met betrekking tot het aan land brengen van de exportkabel, die is verbonden met de uitbreiding van het windmolenpark, uit te voeren. Visser & Smit Hanab voert hierbij in onderaanneming de twee benodigde horizontaal gestuurde boringen uit met de 250 tons boorstelling. Een mooi project dat past in ons streven een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

De eerste boring betrof een HDD landfall, waarbij vanaf het land naar het strand is geboord. De boring kruiste onder andere een spoorbaan, een caravanpark, een golfbaan en een sea defence wall en had een lengte van 638,50 meter. Omdat het uittredepunt zich op het strand bevond, moest er ingespeeld worden op het grote verschil in getijden. Ten behoeve van de zeekabel is er een PE100 SDR 13,6 mantelbuis met een doorsnede van 800mm ingetrokken. Deze boring is tussen half mei en half juni 2015 uitgevoerd.

De tweede boring kruiste de A525 en de River Clwyd en heeft een lengte van circa 520 meter. Hierin is een bundel geïnstalleerd van 3 PE100 leidingen met een doorsnede van 225 mm en 1 PE100 leiding met een doorsnede van 125 mm. De ondergrond van deze boring bestond uit zeer harde klei afgewisseld met veel grind en stenen. Dit was dan ook een grote uitdaging voor de boorploeg van Visser & Smit Hanab. Omdat het uittredepunt slecht bereikbaar was, is er naast de boring ook een tijdelijke mud return leiding geboord om zo de boorspoeling naar het intredepunt te transporteren. De intrekoperatie is op 5 juli tot tevredenheid van- en in goede samenwerking met de opdrachtgever succesvol uitgevoerd.