icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Piping & Mechanical Works BP Raffinaderij Rotterdam

In opdracht van BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR) realiseert Visser & Smit Hanab de piping & mechanical works voor het ETP Upgrade Project in de Europoort. ETP staat voor Effluent Treatment Plant. De huidige afvalwater zuiveringsinstallatie van BPRR voldoet niet meer aan de huidige eisen die door de overheid gesteld worden en daarom wordt er een nieuwe zuiveringsinstallatie gebouwd. Deze installatie moet eind van dit jaar mechanisch gereed opgeleverd worden.

Details werkzaamheden

Visser & Smit Hanab is verantwoordelijk voor het prefabriceren en installeren van al het leidingwerk en het plaatsen van al het equipment. Het leidingwerk betreft ongeveer 4,5 km roestvast staal leidingwerk met een gemiddelde diameter van 2" en 3,5 km GRE leidingwerk met een gemiddelde diameter van 10".  Visser & Smit Hanab heeft eerder dit jaar twee boringen uitgevoerd die de verbinding maken tussen de oude zuivering, de haven en de nieuwe zuivering.